Sluiten
https://www.emotionproducts.nl/golftrolley-onderhoud/feiten-en-vragen
Zoeken
Winkelmandje

Feiten en vragen over de electrische golftrolleys

Accu

Wanneer moet ik mijn accu laden?

Na gebruik dient u uw accu direct weer te laden. Lege accu's hebben een veel kortere levensduur.

Hoe lang moet ik de accu laden ?

Op de acculader zit een indicatie lichtje als dit van rood, groen wordt is de accu geladen. Zolang het lampje rood is laad hij op.

Lithium accu advies

Als u regelmatig gaat spelen bijv. een maal per week, mag u de accu aan de lader in het stopcontakt laten zitten.  Als u de accu langere tijd niet gebruikt of  u gaat "over winteren" dan laadt u de accu helemaal op en berg hem op in een droge verwarmde ruimte.  Gaat u weer spelen laadt dan de de dag ervoor de accu weer op. Geheel ontladen is zeer slecht, dus doe dat nooit.

Lood accu advies:

U kunt de accu aan de lader laten zitten. De acculader stopt met laden als het lampje groen is. U mag 1 of 2 x per jaar de accu geheel ontladen, dit zorgt ervoor dat het geheugen van de accu wordt gewist.

Zet de accu altijd vol weg

Attentie: alle accu's nemen tijdens het laden aan capaciteit af. Dat wil zeggen dat de opgeslagen stroom langzaam af neemt, waardoor er na ongeveer 200 tot 300 ladingen bij loodaccu’s en bij 400 tot 700 ladingen bij Lithiumaccu’s geen 18 holes meer kunnen worden gelopen.

 

Het schoonmaken van de trolley

Nadat u gespeeld heeft kunt u het beste direct even met het luchtdrukpistool schoon spuiten. Echter niet op het handvat en niet op de elektronica.  Schoonmaken met de water of hoge drukslang is absoluut verboden.  Het beste gebruikt u een zachte stoffer of een doek met een beetje water.  Trolleys niet smeren.

Geef uw trolley om de ca. 100 rondjes een service/onderhoudsbeurt.

Rijden in de regen

Het handvat bevat veel electronica. Dit zit goed beschermd, maar pas op met veel water.